Filomuza 20 adet daha çekici katacağız, depolama alanımızı 8 bin metrekareye çıkartacağız”

ÖZEL RÖPORTAJ - Özellikle Batı Avrupa ülkelerine taşımacılık yapan IGL Global Lojistik, alüminyum ihraç ürünleri taşımacılığında öne çıkıyor. Halihazırda filosunda öz mal 45 adet çekici, 60 adet de treyler bulunan firmanın, kiralıklarla birlikte 150 araçlık karayolu filosuna sahip. Öte yandan yakın bir zamanda filosuna 20 adet çekici katmaya hazırlanıyor.

igl-0.jpg

International Global Logistics (IGL) 2008 yılında faaliyete başlıyor. Geçen 15 yılda sektörde önemli çalışmalara imza atan IGL Global Lojistik, müşterilerine karayolu, havayolu, denizyolu taşımacılığı hizmetinin yanında gümrük müşavirliği, aktarmalı yükleme, iade yüklemesi, satış siparişi yönetimi, depolama, antrepo, gümrükleme ve sigortacılık hizmeti sunuyor. Yeşil Lojistikçiler olarak 2021 yılında yüzde 50, geçtiğimiz yıl ise yüzde 40 oranında büyüme başarısı gösteren IGL Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Akgün ile bir araya geldik. Deniz Akgün, Yeşil Lojistikçiler’e IGL’nin faaliyetlerini, yatırım planlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

“AĞIRLIKLI BATI AVRUPA ÜLKELERİNE TAŞIMACILIK YAPIYORUZ”

Kuruldukları 2008 yılından bu yana lojistik sektöründe başta insan olmak üzere tüm gerekli alanlara yatırım yaptıklarını söyleyen   IGL Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Akgün, ağırlıklı olarak Almanya, Fransa, İtalya ve Benelüks ülkelerine taşımacılık yaptıklarını belirtti. Dünyanın hemen her noktasına da deniz ve hava taşımacılığı hizmeti sunduklarını vurgulayan Deniz Akgün, “Bir grup şirketiyiz. Grup bünyesinde lojistik, depolama, antrepo, gümrükleme ve sigortacılık hizmeti sunuyoruz. Ayrıca grubumuz bünyesinde bir restoranımız da (Bosphorus City Kanlıca Restaurant) bulunuyor. Tüm işletmelerimizde toplam 220 kadar çalışanımız var” dedi.

ALÜMİNYUM ÜRÜNLERİNİN TAŞIMALARINDA ÖNE ÇIKIYOR

İhraç mallarında ağırlıklı olarak alüminyum ürünlerinin taşımasını gerçekleştirdiklerini belirten Akgün, Marmara Bölgesi’ndeki alüminyum firmalarının yüzde 75’i ile çalıştıklarını ifade etti. İthalat ürünlerinin taşımasında ise ürün yelpazesinin biraz daha genişlediğini kaydeden Akgün, taşımasını yaptıkları ithal ürünleri şöyle sıraladı: “Tekstil, gıda, CNC ve matbaa makinaları, otomotiv yedek parça gibi birçok ürünün taşımasını gerçekleştiriyoruz.”

“150 ARAÇLIK BİR FİLOYU YÖNETİYORUZ”

Halihazırda karayolu filolarında öz mal 45 adet çekici, 60 adet de treyler olduğunu anlatan Akgün, kiralık araçlarla birlikte toplamda 150 araçlık bir filoyu yönettiklerini kaydetti.

“FİLOMUZA 20 ADET ÇEKİCİ EKLEYECEĞİZ”

Yıl bitmeden öz mal filolarına 20 adet daha çekici ekleyeceklerini söyleyen Akgün, çekici yatırımı ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini ancak yakın zamanda bir karara varacaklarını kaydetti.

“DEPOLAMA ALANIMIZI 8 BİN METREKAREYE ÇIKARTACAĞIZ”

Çekici yatırımı dışında depolama alanında da yatırım planladıklarının altını çizen Akgün, “Mevcut depolama yerimizi büyütmek ile ilgili bir projemiz var. Hadımköy’deki merkezimizde şu an 6 bin metrekare kapalı depolama alanımız bulunuyor. Bu depolama alanına 2 bin metrekarelik kapalı depolama alanı ekleyeceğiz. Böylece Hadımköy merkezimizde 8 bin metrekarelik depolama alanına ulaşacağız” diye bilgi verdi.

“BU YILI YÜZDE 20 BÜYÜME İLE KAPATMAYI BEKLİYORUZ”

Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan resesyonun etkisi ile 2023 yılında her şirkette olduğu gibi IGL Global Lojistik’te de iş hacminde 2022’ye oranla bir daralma yaşandığının altını çizen Akgün şöyle konuştu: “IGL Global Lojistik olarak müşterilerimize grupaj hizmeti verdiğimiz için 2023’te beklediğimiz iş hacmini yakalayamasak da yılın iyi geçtiğini söyleyebilirim. 2022 yılında yüzde 40, 2021’de yüzde 50 oranında bir büyüme gerçekleştirmiştik. 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirdiğimiz büyüme oranını 2023’te biz de yakalayamadık. 2023 yılındaki büyüme oranımız yüzde 20 civarında olur. 2022 yılı ciromuz yaklaşık 15 milyon euro idi. Bu yıl da ciromuzun 17 milyon euro civarında olmasını bekliyoruz.”

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN 2024 YILI BEKLENTİSİ

Lojistik sektörünün 2024 yılından çok büyük beklentisinin olmadığını belirten Akgün, “2024 yılı ile ilgili sektörün beklentisi genellikle olumsuz. Bu nedenle biz de gerekli önlemleri alıyoruz. Yılın ilk üç ayına göre 2024 için plan ve program yapmak istiyoruz. Çünkü yılın ilk üç ayı her zaman çok önemlidir” dedi.

 

deniz-akgun-1.jpg

IGL Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Akgün kimdir?

İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret mezunu olan Deniz Akgün, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme alanında yüksek lisans yaptı. Profesyonel iş hayatında dış ticaret ve lojistik alanında uzmanlaşan Akgün, 2008 yılında bir ortağı ile birlikte IGL Global Lojistik A.Ş.’yi kurdu.

 

Biz Sizi Arayalım